>

''Hayalimizdeki Türkiye'yi Beraber İnşa Edeceğiz''

''Hayalimizdeki Türkiye'yi Beraber İnşa Edeceğiz''

''Hayalimizdeki Türkiye'yi Beraber İnşa Edeceğiz''

BASİFED'in de katılımıyla TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) Bölgesel Yapılanma ve Derinleşme Komisyonu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu'nun Liderleri Buluşması'na Türkiye'nin dört bir yanından iş insanları katıldı.

İki gün boyunca düzenlenen toplantılarda, bölgelerdeki sorunlar ve çözüm önerileri konuşulurken, karşılıklı görüş alışverişinde de bulunuldu. Anadolu'nun Liderleri Buluşması'nda, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu sıkıntılı ekonomik süreçten ancak Anadolu'nun ve sivil toplumun gücüyle çıkabileceğine vurgu yapıldı.

BASİFED Başkanı Mehmet Ali Kasalı, "Ülkemizin sorunlarını ve nasıl çözüleceğine dair ciddi farkındalıklarımız olduğu kadar çözüm sürecine de katkı koyacak birikimimiz, inancımız ve kararlılığımız var. Toplumsal kalkınma sürecinde kolektif hareket etmenin önemine inanıyoruz. Antalya çalıştayı ile kolektif olmanın, stratejik bütünlük içinde çalışmanın önündeki engellerin nasıl kaldırılacağına odaklandık. Bu çalıştay sürecinde BASİFED olarak yapmış olduğumuz yeniden yapılanma modeli, kurumsal kapasitenin artırılması yönündeki çalışmalarımız ile federasyonlara model olarak da takdir topladık. Etkin işleyen bu organizasyon sürecinde deneyimlerimizin aktarımıyla ilgili olarak diğer federasyonlara mentor federasyon olarak katkı verebileceğimiz yönünde de görüş aktarıldı. Arzu edilen sonuçlar için gereksinim duyduğumuz tüm kaynaklara sahip olduğumuzu gördük. Hayalimizdeki Türkiye'yi sivil toplum ile birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.