>

İZMİR İŞ DÜNYASI 9 EYLÜL’Ü UNUTMADI

İZMİR İŞ DÜNYASI 9 EYLÜL’Ü UNUTMADI

İZMİR İŞ DÜNYASI 9 EYLÜL’Ü UNUTMADI

9 Eylül'ün sadece İzmir için değil, istiklal mücadelesinin zaferle sonuçlandığı bir gün olarak ülke tarihi açısından da çok önemli bir yer tuttuğuna vurgu yapıldı.İzmir iş dünyası temsilcileri, İzmirin kurtuluşu günü olan  9 Eylül'ü, yayınladıkları birer mesaj ile kutlarken, 9 Eylül tarihinin sadece İzmirlilerin değil tüm Türkiye' nin en kutlu günlerinden biri olduğuna vurgu yaptı.EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, bu özel günle ilgili yayınladığı açıklamada, "9 Eylül tarihinde her yıl kutlanan bu zafer, İzmirliler tarafindan en büyük coşkuyla kutlanan günlerden biridir.1922 yılında gerçekleşen bu kurtuluş, Türk milletinin birlik ve beraberlik vurgusunu perçinleyen ve ulusal bayram gibi kutlanan en önemli tarihtir.9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun tarihte sembolleştiği, bağımsızlık mücadelemizin simgesi oldugunu söyleyebiliriz.Bu zafer, Türk milletinin gücünü ve kararlılığı sembolize eder.İzmirin kurtuluşu, genç nesiller arasında da büyük bir öneme sahiptir. Her yıl kutlanan zafer, gençler arasında tarih bilincinin ve vatan sevgisinin pekiştirilmesine de katkı sağlamaktadır.Yeni bir yüzyıl karşılaştığımız bu yıl ki kutlamaların da her yıl ki gibi coşku ve heyecanla geçeceğinden emin olarak, 8 bin 500 yıllık tarihi boyunca her zaman öne çıkan bu şehrin 9 Eylül ile hedefe vardığı ve vatanın kurtuluş gününü kutladığı unutulmamalıdır İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşun 101' üncü yılında başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ,tüm şehitlerimizi rahmet , minnet ve şükranla anıyorum dedi .

''Tarihte yeri ayrı" 

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı ise açıklamasında, "Tüm ülkemize ve kendimize kutlu ve mutlu bir gün olan 9 Eylül izmir'in Kurtuluşu'nu 101. yılında da coşkuyla selamlıyoruz. İzmir işgali ile 19 Mayıs tarihinde başlayan kurtuluş savaşı yine 9 Eylül 1922'de İzmirin kurtuluşu ile sona ermiştir. İzmir'in bu yönüyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ayrı bir yeri vardır.Bu önemli tarih, sadece izmir'in değil, tüm birlik ve beraberlik içinde onurlandığı  kutlu bir günü temsil ediyor.Tüm vatandaşlarmızın 9 Eylül izmir'in Kurtuluşunu kutluyor, ülkemizin kuruluşu ve kurtuluşu yolunda canlarını feda eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

"KURTULUŞUN MÜJEDESİ 

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul da,
Türk milletinin gururla andığı 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu 'nun 101. yıl dönümünü kutlu ve mutlu olsun. Bu kutlu gün, milli mücadelenin ve istiklal mücadelesinin zaferle sonuçlandığı . bir gün olarak tarihimize altın harflerle kazandı 
O sebeple 9 Eylül 1922 tarihi sadece izmir'in değil, tüm Anadolu’nun kurtuluşunu müjdeler. Son derece anlamlı,
son derece değerlidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin büyük bir özveri ve canlan pahasına ördüğü direnişin, 'Hattı müdafaa yoktur sathi müdafaa vardır, o satıh da tüm vatandır' şiarı ile tüm Anadolu insanına aşıladığı mücadele ateşinin finali İzmir'de görülmüştür. Bu anlamda izmir 'in 9 kurtuluşu, Türkiye Cumhuriyeti' ne giden yolun temel taşi, en önemli adımıdır. O sebeple kutlu olsun, bu uğurda can veren tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun dedi .

İZSİAD Yönetim Kurulu  Başkanı Hasan Küçükkurt ise , Bugün tüm  kentimizin coşkuyla kutladığı 9 eylül izmir’in  kurtuluşunun 101. yıl dönümüdür derken Milli mücadelesinin ve istiklal mücadelesinin en önemli zaferlerinden biri olan bu günde , Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün önderliğindeki türk ordusu , 101 yıl önce İzmir'in işgaline   son verecek türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını cumhuriyetinin üstün değerlerinin hepsini bünyesinde toplayan en özel kentimiz İzmir'in kentimiz izmir ,bu özelliklerine yüceltmeye ,laik ve cumhuriyet değerlerine sahip  çıkan anlayışını korumaya devam edecektir 9 Eylül izmir'in kurtuluşu 'nun tüm  türkiye için kutlu ve mutlu bir gün olduğunu da bilinciyle tüm vatandaşlarımızın özel gününü kutluyorum şeklinde konuşu.

"Coşkuyla kutluyoruz"

iZKiAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül  Sezgin ise, yayınladığı açıklamada, "Türk milletinin tarihine altın harflerle yazılan 9
Eylül İzmirin Kurtuluş' nun 101. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Milli mücadelenin zaferle sonuclandı. Bu anlamı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün önderliğindeki kahraman Türk ordusu, 9 Eylül 1922'de izmir'in işgaline son vererek Türkiye'nin bagımsızlık mücadelesine büyük bir katkı yapmıştır. İzmir, çağdaş kimliği ile farklılıklara saygı gösteren bir kent olarak Türkiye'nin ikinci yüzyılına liderlik edecek bir anlayışı bağrında taşımaktadır. 9 Eylül İzmirin Kurtuluşu' nun tüm Türkiye için kutlu ve mutlu bir gün olmasını diliyoruz" dedi.